Puur, echt, eerlijk en natuurlijk!

Gratis verzonden vanaf €65

Uit voorraad leverbaar

Goede klantenservice

De truffel is een unieke delicatesse. Ze is een product van de natuur en kent bijzondere factoren die bijdragen aan haar totstandkoming. Denk bijvoorbeeld aan het precieze klimaat en de kalkhoudende bodem die de truffel nodig heeft om te groeien. Na oogst van de truffel is het van groot belang om de truffel op een dusdanige manier te bewaren en behandelen, dat het de kwaliteit en houdbaarheid ten goede komt. Maar, hoe bewaart en behandelt u een truffel? Dit blog gaat in op zowel de behandel- en bewaarwijze van de verse truffel, alsook de houdbaarheid van de truffel.

De verse truffel

Verse truffels komen het meest tot hun recht, wanneer zij direct na het oogsten geconsumeerd worden. Hoe sneller de truffel geconsumeerd wordt, hoe krachtiger de geur en hoe smaakvoller zij is. Verse truffels hebben normaal een houdbaarheid van ongeveer 7-10 dagen. Dit onder de voorwaarde dat de truffels op de juiste manier bewaard en behandeld worden. Het kan zelfs zijn dat de truffels langer houdbaar zijn (tot wel 3 weken!). Het is belangrijk om de truffel goed in de gaten te houden.

Bewaren van de truffel

Verse truffels moeten zoveel mogelijk in de aangeleverde staat bewaard worden. Op dat moment is de truffel nog niet schoon gemaakt. Dit komt de kwaliteit en houdbaarheid ten goede. Het beste is om ze ieder afzonderlijk te omwikkelen met een stukje bleekvrij papier (tork of bleekvrije keukenrol) en ze ruim te plaatsen in een goed afsluitbaar bakje in de groentelade van uw koelkast. Hierdoor wordt het rijpingsproces vertraagd. Door de truffel te bewaren verliest het, door zijn vochtafgifte, wat gewicht. Het advies is om na ongeveer twee dagen het vochtig geworden papiertje te vervangen door een nieuwe. Wanneer de truffel niet in een goed afsluitbaar bakje wordt bewaard, ruikt de hele koelkast naar truffel en verliest zij sneller haar smaak.

Gebruiken van de truffel

De truffel wordt altijd vers en rauw geconsumeerd. Je ontvangt de verse truffel ongewassen, enkel ontdaan van het meeste van haar grond. Wassen gebeurt onder een lauwwarme kraan, vlak voordat de truffel gebruikt wordt. Gebruik een fijn harig paddenstoelen borsteltje voor de witte truffels (vanwege de zachte schil) en een wat stevigere borstel (handborsteltje voldoet) voor de zwarte truffel om de truffel zandvrij te maken. Droog de truffel daarna in een papiertje. De truffel is dan klaar om te gebruiken, bijvoorbeeld om te schaven of raspen over uw pastagerecht. Voor een heerlijke truffelpasta, bekijk dit truffelpasta recept!

De truffel is een schimmel. Het maakt om deze reden niet uit als er een wit soort schimmel uitstraalt. Dit kunt u er gemakkelijk afborstelen. Het is echter wel een teken dat de truffel geconsumeerd moet worden. Gooi ook nooit truffel weg. Kleinere stukjes truffel kunt u toevoegen aan een beetje port- of madera wijn. Kook een beetje in, giet het mengsel in een ijsblokjes tray en vries in om op een later moment te gebruiken voor, bijvoorbeeld een heerlijke saus.

Verse truffel en truffelproducten

De verse truffel van DeliPuur, geïmporteerd door Il Mondo del Tartufo, is gegarandeerd in Italië geoogst. Ieder jaargetijde kent haar seizoenstruffel. Naast de verse truffel, biedt DeliPuur ook truffelproducten aan die de pure en natuurlijke extracten van de seizoenstruffels bevatten. De truffelolie, truffelboter, truffelhoning en andere truffelproducten in potjes of flesjes kunnen voor een lange tijd bewaard worden. Hiermee geeft DeliPuur de mogelijkheid om u het hele jaar door van de echte Italiaanse truffel te laten genieten.

Nieuwsgierig naar het aanbod?

BEKIJK ONZE TRUFFELPRODUCTEN